Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda honlapján.

Óvodánk Pest megyében, Bugyi Nagyközségben található, csendes, nyugodt környezetben.

A vidéki élet lehetőségeit kiaknázva falusi életközösséghez hasonlító óvodát működtetünk, melyben a természet közelsége tág lehetőségeket biztosít a fejlesztésre, a tapasztalati úton történő játékos tanulásra, sétákra, kirándulásokra, élőlények és a természet megfigyelésére.

Intézményünkben vegyes csoportokat működtetünk, ennek következtében lehetőség szerint a testvérek, rokonok, barátok egy csoportba járhatnak, megkönnyítve a gyermekek számára az óvodába történő beszokást.

Minél különbözőbbek a gyermekek a csoportban – korban, fejlettségben, természetben,… –, annál több szociális tapasztalatot szerezhetnek, és ezek a tapasztalatok döntő módon segítik személyiségük fejlődését.” (Maria Montessori)

kep2
kep4

A ránk bízott gyermekeket egyéni fejlettségükből kiindulva formáljuk, alakítjuk, figyelembe véve egyéni fejlődési ütemüket. Büszkék vagyunk inkluzív (befogadó) szemléletünkre. Gyermekközpontú attitűdünkkel a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszünk.

Kiemelkedő szerepet szánunk a játéknak, mozgásnak és az anyanyelvi nevelésnek.

A nevelőtestület tagjai és a pedagógiai munkát segítő dolgozók szakképzettségükkel, gyermekszeretettükkel igyekeznek megteremteni a derűs, bizalommal teli, élménydús környezetet.

A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává válni. És egy gyereknek megtalálni és kibontani önmagát.” (Müller Péter)

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat.

Bodnár Sándorné
intézményvezető

 

Skip to content